Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΕΟ "ΣΟΥΠΕΡ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ" ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Πηγή Αθέατη γνώση:Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχει ενα «σούπερ ηφαίστειο" κρυμμένο κοντά στο ίδιο σημείο, όπου έγινε η περιβόητη έκρηξη του Όρους Vesuvias το 79 μ.Χ. και σκότωσε χιλιάδες κατοίκους της Πομπηίας. 
Μόνο που τώρα η περιοχή της Ιταλίας κατοικείται από 3 εκατομμύρια κατοίκους, και το ηφαίστειο βρίσκεται στο τουριστικό-Campi Flegrei. Αν μια παρόμοια έκρηξη επρόκειτο να συμβεί σήμερα, αυτό σημαίνει ότι θα προκύψει ένας αριθμός θυμάτων.
Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, η τέφρα που θα εκπέμπεται στον αέρα από ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια αλλαγή του κλίματος και να οδηγήσει σε καταστροφικά γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους ανθρώπους παντού.
Τι ακριβώς είναι ένα σούπερ ηφαίστειο; Οι επιστήμονες περιγράφουν αυτό το ιδιαίτερο φαινόμενο ως καλντέρα, ή καζάνι που σχηματίστηκε από μια προηγούμενη έκρηξη και προκάλεσε την κατάρρευση της γης. Αν και δεν είναι θολωτό σχήμα, συμπεριφέρεται ακριβώς όπως και τα άλλα ηφαίστεια στο ότι μπορεί να εκτοξεύσει έξω στον αέρα μάγμα και τέφρα.
Επίσης, η καλντέρα Campi Flegrei δεν είναι το μόνο σούπερ ηφαίστειο εκεί έξω. Υπάρχουν και άλλες καλδέρες στο Yellowstone, την Καλιφόρνια, το Μεξικό, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, και τη Σιβηρία. Ωστόσο, επειδή έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τόσους πολλούς ανθρώπους, ο Giuseppe De Natale, επικεφαλής του ιταλικού έργου γεώτρησης ηφαιστείων, θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μελέτη της καλντέρας Campi Flegrei και πρέπει να έχει προτεραιότητα λόγω του κινδύνου, δεδομένου των εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στο ηφαίστειο", δήλωσε ο De Natale.
Η ομάδα του De Natale, χρηματοδοτείται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επιστημονικής Διάτρησης με σχέδια για τη διάνοιξη 2,2 μλίων μέσα στο λιωμένο κέντρο της καλντέρας να εγκατασταθεί μια συσκευή παρακολούθησης που θα προειδοποιεί τους επιστήμονες για τις αξιοσημείωτες αλλαγές που συμβαίνουν στο ηφαίστειο. Ως εκ τούτου, θα χρησιμεύσει ως ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τυχόν επικίνδυνες εκρήξεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger