Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΝΕΑΡΟΙ ΒΛΑΣΤΟΙ: Η ΤΡΟΦΗ ΘΑΥΜΑ!


Λαχανάκια


Οι νεαροί βλαστοί είναι ένα τρόφιμο θαύμα. Ως «ζωντανά» τρόφιμα, τα λάχανα είναι υψηλότερα σε θρεπτική αξία, μετά τη συγκομιδή. Η βλάστηση είναι η διαδικασία της φύτρωσης των σπόρων, που πρέπει να τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα. Όταν οι σπόροι ενυδατώνονται , οι αδρανείς σπόροι μετατρέπονται σε θρεπτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Για παράδειγμα, όταν τα μπιζέλια είναι ξερά δεν έχουν βιταμίνη C. Ωστόσο, όταν βλαστάνονται για 48 ώρες,παρέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα φρέσκα πορτοκάλια. Μια σαλάτα που φτιάχνεται από νεαρούς βλαστούς, σε σύγκριση με την παραδοσιακή σαλάτα μαρούλι, προβλέπει πέντε φορές περισσότερη πρωτεΐνη, έξι φορές περισσότερο βιταμίνη C και επτά φορές περισσότερο από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κοστίζει λιγότερο από το μισό.

Το πιο ισχυρό ένζυμο στα τρόφιμα είναι οι νεαροί βλαστοί.  Η βλάστηση σπόρων, απο όσπρια και δημητριακά, αυξάνει την ενζυμική περιεκτικότητα  τους 43 φορές περισσότερο από τα μη-βλαστημένα τρόφιμα. Τα ένζυμα ενισχύουν την ζωογόνο δραστηριότητα στο σώμα μας, βοηθώντας το σώμα μας να αφομοιώσει τις θρεπτικές ουσίες.
Οι νεαροί βλαστοί έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση της διατροφής μας ανά θερμίδα από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Το θρεπτικό περιεχόμενο των βλαστών είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από την αρχική αξία των τροφίμων,των σπόρων και των φασολιών από τους οποίους βλαστάνουν. Οι νεαροί βλαστοί περιέχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών που εμποδίζουν βλάβες στο DNA μας, ενώ μας προστατεύουν από τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της γήρανσης.  Ένα άλλο όφελος στην κατανάλωση των νεαρών βλαστών είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας. Δεν απαιτούν κανέναν καθαρισμό, ξεφλούδισμα, ή τεμαχισμό. . Υπάρχουν πολλά διατροφικά οφέλη, καθώς και πολλοί τρόποι  να χρησιμοποιηθούν  οι νεαροί βλαστοί σας.

Οδηγός βλάστησης:
Οι σπόροι μπορούν να βλαστήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου σε εσωτερικούς χώρους.
Επιλέξτε ένα σκάφος βλάστησης: Πολλοί και διαφορετικοί τύποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά ένα απλό σκάφος η ένα γυάλινο βάζο με ένα κομμάτι πλέγματος πάνω από το χείλος του με λάστιχο τροφίμων. Ό, τι σκάφος κι αν επιλέξετε, το νερό πρέπει να στραγγίζει από αυτό.
Οι σπόροι, τα φασόλια ή τα καρύδια πρέπει να υγραίνονται με καθαρό νερό δύο φορές την ημέρα. Κάθε σπόρος, το φασόλι ή το καρύδι έχει το δικό του ιδανικό χρόνο βλάστησης , αλλά συνήθως μετά από τρεις έως πέντε ημέρες είναι έτοιμοι για κατανάλωση!
Εάν τα αφήσετε παραπάνω, θα αναπτύξουν φύλλα, τα οποία είναι επίσης εδώδιμα και θρεπτικά.

Οι πέντε κανόνες βλάστησης
1. Ξεπλύνετε τους συχνά.
2. Κρατήστε τα υγρά, αλλά όχι πάρα πολύ.
3. Διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου, όχι πάρα πολύ κρύο ή ζεστό.
4. Δώστε τους την αφθονία να αναπνέουν στο δωμάτιο.
5. Να μην υπερχειλίστε το δοχείο.

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο μίγμα του αμύγδαλου με το νερό που θα φτιάξετε όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω (μπορείτε να προσθέσετε ακατέργαστο μέλι, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου ή βανίλια για να βελτιωθεί η γεύση).
Ρίξτε το συνδυασμένο υγρό με τουλπάνι ή σουρωτήρι με μικρές τρύπες.
Η κατασκευή του δικού σας γάλακτος αμυγδάλων, είναι πολύ φθηνότερο από το να αγοράσετε απο ενα κατάστημα γάλα αμυγδάλου, και ξέρετε τι περιέχει μέσα. 
Τα παιδιά το αγαπούν πάρα πολύ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ



Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger