Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! - Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΘΥΣΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ

Άποψη του ποταμού Vistula από το Wawel Castle  Krackow Πολωνία
Πηγή Αθέατη γνώση: Μια δραματική ξηρασία στην Πολωνία οδήγησε στην εκ νέου ανακάλυψη του πάνω από 10 τόνους απο μάρμαρο χαμένο έργο που βρισκόταν στον πυθμένα του ποταμού για εκατοντάδες χρόνια. Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ότι η τοιχοποιία είχε κλαπεί από σουηδούς εισβολείς των οποίων το σκάφος στη συνέχεια βυθίστηκε.
Παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη λάβει γνώση της θέσης των αντικειμένων, πριν από την ξηρασία, τα αρκετά μέτρα νερού έκαναν την αποκατάσταση αδύνατη. Ο αναπληρωτής διευθυντής του πανεπιστημίου του μουσείου της Βαρσοβίας, Hubert Kowalski, είπε ότι αναμένουν αυτό το αρχικό εύρημα να είναι μόνο η αρχή. «Οι βάρκες είχαν χωρητικότητα της τάξης των 50-60 τόνων, οπότε θα πρέπει να βρούμε πολύ περισσότερα". Δυστυχώς, το ένα πράγμα που κατέστησε την ανακάλυψη πιθανή αποτρέπει επίσης την αποκατάσταση των στοιχείων.
Ο Κοβάλσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου το νερό ανέβει λίγο και πάλι, επειδή οποιοσδήποτε ανυψωτικός εξοπλισμός θα βύθιζε τους θησαυρούς περαιτέρω στη λάσπη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger