Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΙΕΤΝΑΜ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Πηγή Αθέατη γνώση: Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ένα πέτρινο εργαλείο που υποτίθεται ότι είναι ενα πρόωρο ημερολόγιο που χρονολογείται πρίν 4.000 χρόνια σε μια σπηλιά στη βόρεια επαρχία του Quang Tuyen. Το πέτρινο εργαλείο είναι σκαλιστό με 23 παράλληλες γραμμές, και φαίνεται να είναι ένα όργανο μέτρησης που αφορά το σεληνιακό ημερολόγιο, ο καθηγητής Trinh Νανγκ Chung από το Βιετνάμ του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας είπε:

Ένα παρόμοιο εργαλείο βρέθηκε στο σπήλαιο Na COOC στη βόρεια επαρχία Phu Luong στην περιοχή Thai Nguyen το 1985. Παρόμοια στοιχεία έχουν βρεθεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Κίνα, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι πριν από 5.000 χρόνια ήξεραν πώς να υπολογίσουν το σεληνιακό ημερολόγιο με σκάλισμα στις πέτρες. 

Το πέτρινο εργαλείο βρέθηκε σε τάφο μαζί με 14 μεγάλες πέτρες με μήκος 1,6. Οστά βρέθηκαν κάτω από τις πέτρες, αλλά δεν βρέθηκε κρανίο, με τον Chung να μαντεύει ότι το κρανίο μπορεί να είχε διασπαστεί λόγω της υγρασίας μέσα στη σπηλιά. 

Μια σειρά από άλλα λίθινα εργαλεία θάφτηκαν μαζί με το πτώμα, πρόσθεσε. 

Η ανασκαφή διεξήχθη σε μια συνολική έκταση 20τμ μέσα στο σπήλαιο Nguom Hau, ανακαλύφθηκαν περίπου 400 αντικείμενα σε βάθος 1,2 μέτρων που ανήκουν σε δύο πολιτιστικά στρώματα της Ύστερης Νεολιθικής περιόδου (4,000-4,200 χρόνια πριν) και την εποχή του μετάλλου (περίπου 3,000-3,500 χρόνια πριν). 

Το βαθύτερο στρώμα (της Νεότερης Νεολιθικής), πάχους περίπου 1 εκ., αποτελείται από καλά γυαλισμένους άξονες και άλλα λίθινα εργαλεία, ενώ το μετέπειτα πολιτιστικό στρώμα 20 εκατοστών περιέχει λιγότερα εργαλεία με τσεκούρια και κεραμικά κομμάτια. 

Υπήρχε επίσης μια μεγάλη ποσότητα από δόντια ζώων και όστρακα που βρέθηκαν στο χώρο, πιστεύεται ότι είναι τα απομεινάρια των τροφίμων που άφησαν οι αρχαίοι κάτοικοι. Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ίχνη άνθρακα σε δύο στρώματα. 

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το Μάιο του περασμένου έτους, ενώ η ανασκαφή διεξήχθη 20 ημέρες πρίν αυτό το μήνα. 

Νωρίτερα ανασκαφές που έχουν γίνει στην ίδια επαρχία έχουν βρεθεί ίχνη ανθρώπινων πληθυσμών που χρονολογούνται από 7.000-8.000 χρόνια πριν. 

«Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν ότι η πρώιμοι άνθρωποι ζούσαν συνεχώς σε τοπικές σπηλιές πρίν 8.000 χρόνια, μέχρι να αναπτυχθούν πιο προηγμένοι πολιτισμοί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger