Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πηγή Αθέατη γνώση: Κρυμμένο μέσα στην έρημο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα στην περιοχή του Ein Gedi, στο Ισραήλ, υπάρχουν δύο σπήλαια  που τουλάχιστον ένας αρχαιολόγος προτείνει ότι μπορεί ενδεχομένως να περιέχουν απομεινάρια απο το χαμένο αρχείο του εβραϊκού δεύτερου ναού. Ο διάσημος ναός είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του βασιλιά Ηρώδη και καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. κατά τη στιγμή της πρώτης εβραϊκής επανάστασης εναντίον της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Με επικεφαλής τον Δρ Haim Cohen, μια ομάδα σχεδιάζει να συνεχίσει την εκσκαφή σε μια σπηλιά γνωστή ως "Σπηλιά 27", μια σπηλιά όπου ο Cohen είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ανασκαφές το 2003 υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιο της Χάιφα και ξανά το 2006, καθώς επίσης και διερευνητικές έρευνες από ενα σφραγισμένο σπήλαιο που ανακαλύφθηκε από τον Cohen κατά τη διάρκεια μιας έρευνας του το 2007.
Το Σπήλαιο 27, που ονομάζεται επίσης το «Σπήλαιο Mikveh" ή Σπήλαιο της λίμνης στο Nahal David, είναι γνωστό για την περίοδο του Δεύτερου Ναού (530 π.Χ. έως 70 μ.Χ.) μικβέ, ή τελετουργικό καθαρισμού, που χρονολογείται από την εποχή του πρώτου αιώνα π.Χ. και μ.Χ. ανακαλύφθηκε και ανασκάφηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της σπηλιάς. Το σπήλαιο βρίσκεται σε ένα βράχο περίπου 400 μέτρα πάνω από τη Νεκρά Θάλασσα και είναι προσβάσιμο από ένα οροπέδιο πάνω από το σπήλαιο. Ανάμεσα στα πολλά άλλα ευρήματα βρέθηκαν απο την πρώιμη Ρωμαϊκή περίοδο όστρακα, εργαλεία πυριτόλιθου,υφάσματα,σχοινιά, κουκούτσια ελιάς, οστά ζώων, δύο νομίσματα του Αγρίππα Ι, ένα γυάλινο μπουκάλι, ένα σιδερένιο τρίλοβο βέλος από την Πρώιμη Ρωμαϊκή περίοδο, μια σφραγίδα κεραμικής με γεωμετρική διακόσμηση που θεωρείται ότι είναι από τη Χαλκολιθική περίοδο. 
Η θέση του Σπηλαίου 27: Το τραχύ, δύσκολο έδαφος της ερήμου "έρημος της Ιουδαίας" κοντά στη Νεκρά Θάλασσα. 
Εξερεύνηση στη σπηλιά 27.
Άποψη τμήματος της μικβέ έξω από την είσοδο του σπηλαίου.
Κέρματα που βρέθηκαν στο σπήλαιο απεικονίζουν σταφύλια ,αμπελόφυλλα και δισκοπότηρο με τις λέξεις:  2 έτος για την απελευθέρωση της Σιών από τη μία πλευρά, και της Αγίας Ιερουσαλήμ, από την άλλη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger