Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ


Επιμέλεια άρθρου Vagedim

12 Φεβρουαρίου 2013


Ο κορυφαίος υποψήφιος για να είναι ο επόμενος Πάπας, είναι ο Καρδινάλιος Peter Turkson της Γκάνα, που σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, και είναι υπέρμαχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 

Τον Οκτώβριο του 2011, στο επισκοπικό Συμβούλιο για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη ήταν καθορισμένος επικεφαλής σε μια ριζοσπαστική κριτική των παγκόσμιων οικονομικών ρυθμίσεων, οι οποίες παραποιούσαν τον πλούτο και την εξουσία μακριά από τις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Προς την μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού και νομισματικόυ συστήματος στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας Δημόσιας Αρχής »  υποστηρίζει ότι για να λειτουργήσει προς το συμφέρον όλων, η οικονομία χρειάζεται ένα ηθικό πλαίσιο »και όχι οποιοδήποτε είδους, αλλά αυτό που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».

Η έκθεση απευθύνει έκκληση για ένα νέο υπερεθνικό οργανισμό που θα βοηθήσει στη ρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας, (βλέπε Μητρική εταιρεία) ο οποίος θα πρέπει να είναι «το αποτέλεσμα μιας ελεύθερης και κοινής συμφωνίας και μια αντανάκλαση των μόνιμων και ιστορικών ανάγκών για το παγκόσμιο κοινό καλό».  

Μια "παγκόσμια πολιτική εξουσία" και μια «κεντρική παγκόσμια τράπεζα» : Αυτές είναι οι λύσεις που συστήνει το επισκοπικό Συμβούλιο για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, για την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger