Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

«Σε μια ιστορική απόφαση την Πέμπτη το Ομοσπονδιακό Εφετείο της Βραζιλίας αποφάσισε ομόφωνα να ακυρώσει την απελευθέρωση για την καλλιέργεια της Bayer Liberty Link, το γενετικώς τροποποιημένο αραβόσιτο.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
17 Μαρτίου 2014

Η απόφαση είναι μια ακόμη νομική καταστροφή για τη βιομηχανία βιοτεχνολογιών δεδομένου ότι ακολουθεί την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το δικαστήριο στην περιοχή Campeche του Μεξικού να απαγορεύσει την καλλιέργεια ΓΤ σόγιας, για να προστατεύσει τις παραδόσεις του λαού των Μάγια, δηλαδή τη μελισσοκομία.

Το Δικαστήριο της Βραζιλίας ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής βιοασφάλειας της Βραζιλίας (CTNBio), η οποία επέτρεπε την απελευθέρωση για καλλιέργεια της Liberty Link, το γενετικώς τροποποιημένο αραβόσιτο. 

Η απόφαση φέρεται να έχει δημιουργήσει ενα νέο νομικό πρότυπο και μπορεί να αναγκάσει τις αρχές της Βραζιλίας να επανεξετάσουν όλες τις άλλες εμπορικές ελευθερώσεις ΓΤΟ στη Βραζιλία. 

Ποτέ στο παρελθόν δικαστής δεν είχε δηλώσει ότι υπάρχει ανάγκη για μελέτες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των ΓΤΟ στη χώρα.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger