Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΧΑΝΓΚ: Η ΕΝΘΕΟΓΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ {ΒΙΝΤΕΟ}

Οσον αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου της κάνναβης, έχουμε αναφερθεί σε αρκετά άρθρα μας στην Αθέατη γνώση. Το πόσο όμως ιερό ποτό είναι για τους Ινδούς ίσως να μην το γνωρίζουν και πολλοί.  

Το Μπχανγκ, είναι το Ιερό ποτό του θεού Σίβα, όπου πωλείται νόμιμα στην Ινδία και η χρήση του δεν περιορίζεται στους Σοφούς και Ιερούς Ανδρες (Sadhus) οι οποίοι είχαν αρνηθεί τον υλικό κόσμο για να διατηρήσουν την εστίαση τους στον Σίβα, διότι ο Σίβα είναι τα πάντα στα μάτια ενος μυημένου Σαϊβίτη.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
20 Οκτωβρίου 2014



Όλο το Μπάκτι (η αφοσίωση), οδηγεί τελικά τον bhakt (λάτρη) για την υλοποίηση της απόλυτης ενότητας με τη θεότητα, όποια και αν θα είναι αυτή. Η χρήση της κάνναβης με τη μορφή του μπχάνγκ είναι βαθιά ριζωμένη στην ινδική κουλτούρα και έχει επίσης αναφορές στις Βέδες.

Η Αθάρβα Βέδα, εκτιμάται ότι έχει γραφτεί κάποια στιγμή γύρω στο 2000 - 1400 π.Χ., όπου αναφέρει την κάνναβη να είναι ένα από τα πέντε ιερά φυτά και ότι ο φύλακας άγγελος βρίσκεται στα φύλλα του.

Σε ορισμένα βεδικά τελετουργικά, οι μίσχοι καννάβεων ρίχνονται σε τελετουργική φωτιά (yagna) για να υπερνικήσουν τους εχθρούς και τις δυνάμεις του κακού.  Η Βέδες αναφέρονται επίσης σε αυτό ως μια πηγή ευτυχίας, δώρο χαράς και απελευθέρωσης.

Μια εκδοχή λέει ότι, όταν οι devas (θεοί) και δαίμονες αναταράξαν τον ωκεανό, προέκυψε το νέκταρ (amrit), καθώς και το δηλητήριο (vish). Κανείς δεν ήθελε το δηλητήριο, έτσι ο Σίβα το ήπιε όλο, κάτι το οποίο του χάρισε τον τίτλο «Neelkanth, τον μπλέ λαιμό του».



Σύμφωνα με μία εκδοχή, το δηλητήριο παρέμεινε στο λαιμό του ως Parvati όπου κράτησε το λαιμό του σφιχτό, μην επιτρέποντας στο δηλητήριο να εισχωρήσει περαιτέρω στο σώμα του.

Όταν μια σταγόνα Amrit έπεσε στο έδαφος, από αυτή φύτρωσε το φυτό της κάνναβης. 

Το φυτό αυτό πιστεύεται ότι παραχωρεί υπερφυσικές δυνάμεις στο χρήστη του.

Δείτε το βίντεο




atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger