Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΠΑΝΟΚΑΜΜΕΝΟ: ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΜΑΖΝΤΑΡ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ 21

Μετά την κολοτούμπα του Σύριζα και την αποδοχή του μνημονίου η οποία σημαίνει πλήρη υποταγή στους δανειστές, η Νεοταξική Αριστεροδεξιόστροφη συγκυβέρνηση Τσιπροκαμμένου φαίνεται ότι αναμένεται να προωθήσει στην Ελλάδα τις "Πράσινες" φυλακές των πόλεων τύπου Μαζντάρ της Ατζέντα 21.

Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
21 Φεβρουαρίου2015



Αυτό αποδεικνύεται σύμφωνα με πληροφορίες της Αθέατης γνώσης από την ξενάγηση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στην ενεργειακά αυτόνομη πόλη-πρότυπο Μαζνταρ της Νεοταξικής Ατζέντα 21.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραστεί αύριο στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού «IDEX 2015», που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι -όμως πρίν από αυτό, είπε: "δεν κάνω και μια βολτίτσα στην πόλη Μασντάρ;

Ο τσίπρας θα προωθήσει την κάρτα του πολίτη που δεν πρόλαβε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και απέφευγε ο Σαμαράς, και ο Καμμένος τις πόλεις φυλακές της Ατζέντα 21 στην Ελλάδα.

Η πλάκα είναι, ότι ο Καμμένος μιλούσε κάποτε μέχρι και στη βουλή για τους αεροψεκασμούς, ενώ σήμερα, ως Υπουργός Αμυνας - προκειμένου να μην χάσει την Υπουργική του καρέκλα ξεχνάει τα πάντα και αποδέχεται μνημόνια και Ατζέντα 21.

Εκει συζητήθηκε η συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με τον Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι να καλωσορίζει την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με την οποία ελληνικό νησί θα μπορούσε να μετατραπεί πιλοτικά σε νησί πρότυπο στον τομέα των ΑΠΕ. Το σχετικό έργο θα εκπονήσει το Ινστιτούτο Masdar το οποίο εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι και στο οποίο φοιτούν ως υπότροφοι Έλληνες σπουδαστές.






Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Πάνου Καμμένου στο Τουίτερ                                                                                                                                                                             










Ο Καμμένος παρευρέθηκε εκεί σήμερα και ξεναγήθηκε από τους Έλληνες επιστήμονες του Project.




Δεν γνωρίζω αν ο κύριος Καμμένος διαβάζει Δημοσθένη Λιακόπουλο και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η επίσκεψή του στην πόλη Μασντάρ δεν μπορεί να είναι τυχαία.




Ας δούμε όμως περιληπτικά τι είναι αυτή η πόλη η οποία προωθείται από την Ατζέντα 21.

Σύμφωνα με το "οικολογικό" αυτό σχέδιο, οι άνθωποι θα πρέπει χάριν του περιβάλλοντος να συγκεντρωθούν σε τερατουπόλεις-στρατόπεδα, που ωστόσο θα πρέπει να είναι πράσινες και οικολογικές, για το λόγο αυτό, θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα και θα επιτρέπονται μόνο τα ποδήλατα. 

Επειδή η ενεργειακή θωράκιση των ήδη υπαρχουσών πόλεων δεν είναι εφικτή, ούτε τεχνολογικά και ούτε οικονομικά, πρέπει οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε νέες οικολογικές πόλεις-στρατόπεδα, που θα χτιστούν με νέες "καινοτόμες" τεχνολογίες σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να μην μολύνεται το περιβάλλον και στις οποίες δεν θα υπάρχει ιδιωτική περιουσία, ούτε σε ακίνητα, αλλά ούτε και σε κινητά (αυτοκίνητα), ώστε να μην .....μολύνεται το περιβάλλον.

Μια τέτοια πόλη πρότυπο-στρατόπεδο χτίστηκε έξω από το Άμπου Ντάμπι και ονομάζεται Μασντάρ, που σημαίνει Πηγή. 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμπου Ντάμπι, υπάρχει μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα, εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ασφυκτική ζέστη.


Πρόκειται για την πόλη Μάσνταρ, την πρώτη πράσινη πόλη μηδενικών εκπομπών ρύπων, που μπορεί μεν να έπεσε θύμα της κρίσης, αλλά παραμένει πρότυπο. Εκεί, ο υδράργυρος «δείχνει» περίπου 10 βαθμούς Κελσίου κάτω από τη θερμοκρασία της γειτονικής πόλης του Άμπου Ντάμπι, ενώ από ψηλά, μοιάζει με τέλειο τετράγωνο, μέσα στο οποίο παρεισφρέουν «δάχτυλα» πρασίνου. 


Η πόλη διαθέτει ακόμη εντυπωσιακά μέσα μεταφορών σταθερής τροχιάς, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ, που την τροφοδοτούν με καθαρή ενέργεια. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Ινστιτούτου Επιστημών και Τεχνολογίας της Μάσνταρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Σγουρής Σγουρίδης είχε δηλώσει παλαιότερα: 

«Αν συνεχίσουμε όπως πάμε σήμερα, μέχρι το τέλος του αιώνα, η αύξηση τής θερμοκρασίας του πλανήτη θα έχει φτάσει τους 4 βαθμούς. Έχουμε όμως μια ευκαιρία μέσα στην κρίση: να διαλέξουμε πώς θα ''στήσουμε'' τον αστικό μας ιστό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, είναι να πάμε σε πόλεις μηδενικών ρύπων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για ενεργειακούς λόγους.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger