Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΕΡΙ GREXIT ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, αλλά και στην Ευρώπη, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια διαφαινόμενη κρίση χρέους και τη δυνατότητα του έθνους για έξοδο από την Ευρωζώνη. 

Επιμέλεια άρθρου:Vagedim

Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
9 Φεβρουαρίου2015


Το λεγόμενο « Grexit »  έχει τώρα μια πιθανότητα 50% να συμβεί, σύμφωνα με μια εκτίμηση της LNG Capital όπου αναφέρεται από το Reuters .


Ο Arthur Hayes του BitMEX προσθέτει το ελβετικό φράγκο στο μίγμα, χρωματίζοντας ένα σενάριο όπου η Ελλάδα αφήνει την ευρωζώνη, προκαλώντας πανικό στους κατόχους του ευρώ ώστε να συσσωρεύονται μέσα στο ελβετικό φράγκο ως ασφαλές καταφύγιο. Αυτός είναι ο λόγος όπου δείχνει να καταφθάνει το Bitcoin, εξηγεί ο Hayes.


Καθώς το ελβετικό φράγκο αυξάνει ζήτησης, η Ελβετία θα θέσει σε ελέγχους την κίνηση κεφαλαίων - μια απίθανη προοπτική που ακόμη και ο Hayes αναγνωρίζει – και δημιουργεί έτσι ένα άνοιγμα για το bitcoin.


Το παραπάνω κείμενο που έγραψε ο Arthur Hayes, κατά το ήμισυ του είναι ανακριβές. 


Το σενάριο του Grexit δεν σημαίνει αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και η εκτύπωση δραχμών, διότι, όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα από την Αθέατη γνώση - εδω και τρία χρόνια στην μάταιη προσπάθεια μας να αφυπνίσουμε μια μεγάλη μερίδα κόσμου ο οποίος βρίσκεται σε λήθαργο, είναι ότι η συνθήκη της Λισαβόνας δεν προβλέπει έξοδο από το ευρώ.


Ωστόσο το άρθρο 50 επιτρέπει σε μια χώρα να αποχωρήσει από την ΕΕ. Δηλαδή, ότι για να εγκαταλείψει μία χώρα το ευρώ η χώρα μας θα πρέπει να αποχωρήσει και από την Κοινότητα. Πράγμα απίθανο που δεν χωράει ούτε καν συζήτηση.


Η Συνθήκη της Λισαβώνας προβλέπει την εθελουσία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση συνολικά και έπειτα από περίπλοκες διαπραγματεύσεις. Βεβαίως, έχει τεθεί θέμα της τροποποίησης της Συνθήκης για την εισαγωγή ρήτρας αποβολής χώρας μέλους από την ευρωζώνη. 


Ωστόσο, η αναθεωρητική διαδικασία θα πάρει χρόνο – ή και χρόνια – και είναι πάντοτε αμφίβολο αν μια τέτοια ρήτρα μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς η αποδοχή της απαιτεί την ομόφωνη συγκατάθεση όλων των κρατών μελών. Αυτή είναι η νομική τάξη


Αν λοιπόν φτάσουμε στο λεγόμενο Grexit, θα καταλήξουμε να είμαστε πτωχευμένοι μέσα στο ευρώ, χωρίς ευρώ και χωρίς δυνατότητα εισαγωγών. Η οικονομία η οποία έχει ήδη παγώσει θα καταρρεύσει και μαζί της θα καταρρεύσει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.


Ο Σύριζα ενδέχεται να ψάξει για νέες χρηματοδοτικές λύσεις, ίσως μια πιθανή να είναι και το Bitcoin. Με μια αποδυναμωμένη οικονομία και τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη, ο Σύριζα χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική για να λύσει το έλλειμμα της χώρας.

Μέχρι στιγμής, ο ίδιος ο Βαρουφάκης ήταν αντίθετος στο Bitcoin. Οι κολοτούμπες του όμως σχετικά με αναιρέσεις των απόψεων του σε διάφορα θέματα που αφορούν τα οικονομικά- είναι καταγεγραμμένες στο διαδύκτιο και αποδεικνύουν το αντίθετο.

Εχουμε αναφέρει στην Αθέατη γνώση τον λόγο που οι Αμερικανοί (Λευκή Αδελφότητα) ήθελαν τον Νεοταξίτη Τσίπρα για πρωθυπουργό. Το 2012, δεν μπόρεσαν να το καταφέρουν, σήμερα όμως το όνειρο τους να εφαρμόσει μια αριστερή κυβέρνηση τα μέτρα που χρειάζονται για μια επερχόμενη κομμουνιστική χούντα του Αντιχρίστου είναι πλέον πραγματικότητα.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger