Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΕΚΔΟΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ BITCOIN

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται να προωθεί προτεινόμενες κυρώσεις για όσους εκδίδουν τα λεγόμενα ψηφιακά νομίσματα.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
11 Μαρτίου 2016



Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας έχει ετοιμάσει μια αυστηρότερη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που θεσπίζει κυρώσεις για την απελευθέρωση των υποκατάστατων του χρήματος (βλέπε ψηφιακά νομίσματα bitcoin κτλ).

Πλέον οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης για περίοδο έως και 4 χρόνια, ενώ για τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη των τραπεζών και εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα είναι πιο αυστηρή η τιμωρία - μέχρι 7 χρόνια φυλακή και με στέρηση του δικαιώματος να καταλάβουν ορισμένες θέσεις, σύμφωνα με πληροφορία από κυβερνητικές πηγές που δημοσίευεσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Interfax"

Η προηγούμενη έκδοση του νομοσχεδίου ήταν πολύ πιο ήπια και με την προϋπόθεση ότι η μέγιστη ποινή για κατασκευή (απελευθέρωση), η απόκτηση με σκοπό την πώληση και διανομή των νομισματικών υποκατάστατων - ενός έτους από διορθωτικές εργασίες (για οργανωμένες ομάδες - δύο χρόνια).

Ωστόσο, τουλάχιστον μία ιδιωτική εταιρεία προχωρά με τα σχέδιά της για ένα ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται BitRuble.

Τον Φεβρουάριο, ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις ότι η αποδοχή του Bitcoin θα μπορούσε να θεωρηθεί μια εγκληματική πράξη.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger